Technologie, een breed onderwerp!

Recruitment software koppelen: de meest effectieve mogelijkheden

Software voor recruitment is niet meer weg te denken in het proces rondom het werven en selecteren van kandidaten bij bedrijven. Deze software zorgt er namelijk voor dat je het sollicitatieproces zoveel mogelijk automatiseert. Denk hierbij aan ondersteuning van het wervingsproces, zoeken en matchen van kandidaten, kandidaten beoordelen en e-mails automatisch versturen. De software ondersteunt ook bij het opstellen van vacatureteksten en het publiceren ervan. Tenslotte kun je je eigen database van kandidaten maken en deze matchen met je openstaande vacatures.

Omdat een recruitmentsysteem veel van de processen en communicatie automatiseert, bespaar je veel tijd en geld als je deze software gebruikt. Maar het kan nog eenvoudiger. Je kunt je recruitment software koppelen, bijvoorbeeld met software van XA Flow, aan veel van je bestaande systemen. Dit maakt het wervingsproces nog eenvoudiger te doorlopen en de kans op slagen groter. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zijn om je recruitmentsysteem te koppelen en wat de voordelen hiervan zijn.

Recruitment software koppelen met je werken-bij-website
Met een koppeling tussen de werken-bij-website en je recruitmentsysteem maak je het sollicitatieproces zowel voor jou als voor de kandidaat eenvoudiger en efficiënter. Je kunt je vacatures vanuit je recruitmentsysteem direct publiceren op je recruitmentwebsite. Andersom komen de sollicitaties via je website direct in je recruitmentsysteem terecht. Maak je het op je website mogelijk om een CV alvast te uploaden, zal het proces nog sneller gaan. De kandidaat krijgt direct een bevestiging vanuit het recruitmentsysteem en gaat dus automatisch het sollicitatieproces in.

Recruitmentsysteem koppelen met sociale media kanalen
Sociale media zijn op dit moment de belangrijkste kanalen waar mensen zich oriënteren op een nieuwe baan. Een koppeling van je recruitmentssysteem met sociale media kanalen is dus essentieel voor een goed wervingsproces. Zo’n koppeling zorgt ervoor dat je snel en geautomatiseerd je vacatures bekend kunt maken via social media. Ook kun je sollicitanten laten reageren via deze kanalen.

Recruitment software koppelen met het HR-systeem
Een veelgebruikte koppeling is die van je recruitmentsysteem met je HR-systeem. In je HR-systeem staan alle gegevens van je medewerkers, zoals salarisgegevens, maar ook allerlei documenten gerelateerd aan de organisatiestructuur en arbeidsvoorwaarden. Koppel je het HR-systeem met je recruitmentsysteem, kun je bijvoorbeeld net aangenomen medewerkers aanmelden in het HR-Systeem, zonder dat je de gegevens opnieuw hoeft in te voeren.

Overige koppelingen
Er zijn nog veel meer koppelingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan koppelingen met e-mailmarketingsoftware, boekhoudsystemen, videobellen en agenda. Allemaal functionaliteiten die ervoor zorgen dat het overbodige werk een recruiter uit handen wordt genomen en dat die zich kan focussen op de meest belangrijke taak: relaties opbouwen met kandidaten en zorgen voor goede, nieuwe, medewerkers.